UMESTO U PRIŠTINI, ZAVRŠILA U BERLINU: Ušla u pogrešan autobus, pa uz novčanu kaznu vraćena kući

Nemačka Vesti

Devojka sa KiM ušla je nakon letovanja u Hrvatskoj u pogrešan autobus i umesto da ode za Prištinu završila je u Berlinu.

Federalna policija Nemačke uhapsila je dvadesetsedmogodišnju devojku zbog sumnje da je ilegalno boravila na aerodromu. Pasoška kontrola tokom leta za Prištinu pokazala je da devojka ima pasoš i zakonsku vizu, ali da joj je ona istekla i da ne važi za Šengen zonu. Tokom ispitivanja trvdila je da nije prekršila zakon, ali je navela da joj se dogodio neugodan događaj. Nakon turističke posete ujaku u Hrvatskoj navodno je greškom ušla u drugi autobus, a ne u onaj koji će je odvesti do Prištine, kako je planirala.

Devojku je pogrešan autobus odvezao na potpuno suprotnu stranu. Kad je stigla u Berlin nekoliko dana živela je na ulici. Nije, međutim, objasnila kako je uspela da obezbedi avionsku kartu i zašto je hotel u Hanoveru potvrdio njen petodnevni boravak u tom gradu. Iz tog razloga federalna policija je pokrenula krivični postupak, uzela 100 evra garancije i vratila je kući na KiM.

Izvor: info-ks.net Foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published.