Digitalni nomadi iz SAD oduševljeni Beogradom: Ovo je grad nove generacije!

Projekti

Od početka godine, Beograd su najčešće posećivali građani država u regionu, ali i Rusije, Nemačke, Turske, i neočekivano Indije i SAD. Blogerka i novinarka Loren Tong iz Hong Konga i jutjuber Robert Digs iz Kalifornije, par je digitalnih nomada koji je jedva dočekao da zaboravi na korona svakodnevnicu i pođe na put.

Odluka je pala na Balkan, mesto koje Loren nije mogla da nađe ni na karti, a za koje je mnogo slušala od Berta. Pomoglo im je i to što su u Beogradu korona-mere bile manje restriktivne od nekih drugih evropskih motropola.

“Putovanje smo započeli u Albaniji, uzeli smo autobus do Makedonije i od Makedonije do Srbije. Bilo je izuzetno glatko. Prevoz je veoma bezbedan, ljudi su nosili maske. Bila sam zahvalna za iskustvo putovanja kroz tri različite države u ovom kraju sveta, za koji mislim da je ponekad potcenjen od ostatka, kaže Loren.

Za nju i Berta, Beograd ne zaostaje za Londonom, Barselonom ili Parizom, pogotovo kada su u pitanju kultura, umetnost i noćni život. S obzirom da žive život digitalnih nomada, kažu da im je važno da srpska prestonica ima odličnu internet i putnu infrastrukturu, ukusnu hranu, kvalitetan prevoz, kao i što većina Beograđana govori engleski.

“Balkan ima tako bogatu i kompleksnu istoriju. To je definitivno potencijal za ove zemlje i turističku zajednicu. Za digitalne nomade ili putnike koji stvarno hoće autentično iskustvo koje je pristupačno i raznovrsno, moja topla preporuka je Beograd”, kaže Loren, dok su Bertovi favoriti grafiti i energija grada.

“Vajb koji dobijete je da je to grad “nove generacije”, dodaje Bert.

Njima se posebno dopao festival alternativne kulture na otvorenom koji su imali prilike da posete, u organizaciji Bam bam kolektiva i projekta Beograd povezuje, podržanog od Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

“Jako mi se dopada žurka ovde. Takođe volim i žurke u Beogradu. Ovo je novo iskustvo za mene, podseća me na ”Burning man”, ali manje je. Dobar je vajb, tu je vrlo lepa vatra i  svi su veoma opušteni i prijateljski nastrojeni”, poručuje Bert, vloger koji na svom jutjub kanalu objavljuje video materijale sa putovanja, isprobava hranu i upoznaje lokalce.

Zato nas nije iznenadilo kada su obećali da se uskoro vidimo ponovo!

Video, treći deo projekta “Beograd povezuje”, pogledajte ovde:

Leave a Reply

Your email address will not be published.