Kad Njujorčanin postane Dorćolac: Najveći muzički producent današnjice uživa u beogradskom vajbu

Projekti

Da i mali festivali alternativne umetnosti i kulture mogu da privuku velika, svetska muzička imena, imali smo priliku da se uverimo ovog septembra kada je u Beograd došao Lorens Lui, jedan od najvećih producenata današnjice i vlasnik vodeće svetske marketinške agencije za elektronsku i dens muziku.

 

 

Posle Exit festivala sa kog je izveštavao za renomirani Bilbord magazin, Lorens je bio gost na radionici slikara, pesnika, skejtera, žonglera, plesača, akrobata, muzičara, u okviru projekta Beograd povezuje koji su podržali sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Bab bam kolektiv.

Njujorčanin sa različitim adresama u Los Anđelesu, Majamiju i Londonu, kao četrvtu bazu izabrao je srpsku prestonicu i život na Dorćolu.

 

 

“Ovo je drugi put da sam u Beogradu. Prvi put sam ga posetio pre četiri godibne, bio sam na festivalu tehno muzike, znam da imate veoma jaku scenu. Sada sam ćeleo da vidim šta rade mladi muzičari i umetnici, i zaista ste me oborili sa nogu, ovako nešto retko može da se vidi i u Njujoku”, kaže nam Lorens, čija je marketinška agencija zadužena za sve poslove koje su u domenu izdavačke kuće, muzički marketing, promocije, izdavaštvo itd.

 

 

“Imam dugu karijeru u muzičkoj industriji, radio sam sa mnogo velikih imena u dens i elektronskoj muzici kao što su Deadmau5, Swedish House Mafia, Eric Prydz, Porter Robinson, Chemical Brothers, Basement Jaxx, lista je dugačka…”, objašnjava naš gost.

On i sam stvara elektro hitove. Poslednja pesma na kojoj radi već dve godine uskoro približava kraju, mada kaže da ga je korona naterala da se posveti sebi, kreativnosti, porodici. To savetuje i naše mlade umetnike koji su ostali bez posla, koncerata, tezgi, likovnih prostora, teatra…

 

 

“Nekada je važno dati sebi vremena i sačuvati mentalno zdarvlje pre svega”, poručuje Lui našim učesnicima festivala i publici u beogradu.

Na kraju nam otkriva zašto je izabrao Dorćol:

 „Mislim da odgovara mojoj ličnosti. Mislim da je drugačiji od Njujorka, ali ne toliko drugačiji da ti je teško da se krećeš i istražuješ, na primer, ovde svi znaju engleski, ali je istovremeno drugačiji osećaj od njujorškog. Živim u Njujorku mnogo godina, odličan je, ali mi je ponekad preko glave, zato volim da putujem. Došao sam u Beograd pre četiri godine prvi put, zavoleo sam ga, vratio sam se preko leta, i još ga volim. Zaista uživam u vajbu, kreativi, umetnosti, muzici, gomili kafića, uličnoj atmosferi itd”, kaže muzički producent.

Video, peti deo projekta “Beograd povezuje”, pogledajte ovde:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.